Luiertas

De 15 dingen die onmisbaar zijn in de luiertas

Het is alweer een tijdje geleden dat ik met een goed gevulde luiertas op pad ging. Recent vond ik hem weer terug in de berging en daarin nog een aantal dingen die ik echt onmisbaar vond. In de loop der jaren ben ik door schade en schande wijs geworden

Luiertas

Luiers en toebehoren

In een luiertas horen natuurlijk als eerste luiers. Dat klinkt ook heel logisch, maar toch overkomt het elke ouder minstens een keer dat alles bij je hebt, behalve…. luiers. Daarom is het verstandig om niet te wedden op 1 paard. Zorg altijd dat je een extra luier los onder in de kinderwagen hebt liggen. Of in je handschoenenkastje van de auto, in het klepje van de Maxi Cosi of gewoon in je binnenzak. Dit geldt ook voor luierdoekjes.

Onmisbaar is ook een rol boterhamzakjes in je luiertas. Deze komen zeer van pas om vieze luiers (lees stinkende luiers) in te verpakken voordat je ze in een prullenbak deponeert. Ook gebeurt het wel eens dat je moet verschonen en er geen prullenbak in de buurt is en je de luier mee naar huis moet nemen. Ook vieze kleertjes kun je zo mee naar huis nemen, zonder dat je hele tas meteen besmeurd is.

Extra kleding

Toen ik net moeder was en voor het eerst op pad ging met mijn baby, werd ik overvallen door een enorme poepluier. Luiers en doekjes had ik wel bij mij, maar geen extra kleding. Gelukkig was de kledingwinkel om de hoek en kon ik snel nog een extra setje kleding kopen. Daarna zorgde ik er dus wel voor dat ik altijd een extra rompertje of speel- of pyjamapakje bij mij had. Een bevriende moeder vertelde mij dat zij voor haar zoontje ook altijd een oude broek bij zich had. Kwamen ze ergens waar hij kon ravotten, dan kon ze hem altijd nog even omkleden.

Toilettasje

Net als een make-up tasje voor de moeder, is een klein toilettasje voor de baby ook zeker iets om bij je te hebben. Hierin had ik altijd een miniatuur potje billenzalf. Deze krijg je vaak in de babydozen en zijn dus ideaal om mee te nemen in je luiertas. Ook een flesje desinfecterende gel voor na het luier verwisselen of voor kinderhandjes als er geen kraan in de buurt is. Verder zat er een mini tube zonnebrand in en pleisters. Dit toilettasje heb ik overigens nog steeds vaak bij mij, alleen de billencrème laat ik tegenwoordig thuis.

Eten & Drinken

Het is een beetje afhankelijk van de fase waarin je zit met je kindje, welke voeding je bij je hebt. Mijn eerste dochter kon ik alleen borstvoeding geven met een tepelhoedje, dus die moest ik wel altijd bij mij hebben. Toen we over waren gegaan naarflesvoeding, had ik natuurlijk altijd een fles, poeder en water bij mij. Ik zorgde ook dat ik een knijpzakje fruit of avondmaaltijd bij mij had. Zo kon ik altijd ergens langer blijven dan gepland. Het voordeel van de knijpzakjes boven de potjes is dat ze natuurlijk een stuk minder breekbaar waren. De avondmaaltijd gaf ik dan ook wel koud en dat vonden mijn kinderen nooit een probleem en zo hoefde ik niet op zoek naar een magnetron. Verder zaten er ook altijd wel doosjes rozijntjes of mini ontbijtkoekjes in mijn tas en accessoires zoals lepeltjes, slabbetjes en spuugdoekjes.

Speelgoed

In je luiertas mag speelgoed ook zeker niet ontbreken. Ik nam altijd diverse speelgoed mee voor het entertainment. In een Liga-doosje passen heel goed mini potloodjes en wascokrijtjes. In de deksel deed ik dan een stapeltje post-its. Zo kon er altijd en overal getekend worden.
Bij de IKEA kocht ik stapelbare bakjes/toren. Ideaal speelgoed, omdat het veel ruimte in neemt in je tas en zorgt voor uren speelplezier. Van stapelen en weer in elkaar passen, tot vullen met rozijntjes.
Zodra ik ook wist wat de favoriete knuffel was, zorgde ik dat ik daarvan eentjes extra in de luiertas had zitten. Zo kon ik die nooit vergeten, net als een extra speen.

Seizoensspullen

Omdat je in Nederland nooit weet waar je aan toe bent met het weer, probeerde ik mij daar ook zo goed mogelijk op voor te bereiden. In mijn luiertas had ik altijd een baby zonnebril en zonnehoed bij mij. In de winter een muts en handschoenen. Zeker in het begin gebruikte ik daarvoor de anti-krab-handschoentjes.

Overige

Alsof dat niet genoeg was, had ik ook altijd een Swaddel bij mij, die ik kon gebruiken als deken, speelkleed, hand-, spuug-, inbaker- of  afdekdoek.
Vanwege mijn zwangerschapschaps dementie had ik voor de zekerheid ook onderin mijn tas een reservesleutel en wat kleingeld. Vaker dan ooit vergat ik namelijk mijn sleutels of portemonnee.  

Extra luiertas in de auto

Voor de zekerheid hebben we alles dubbel in de auto liggen en dat is al meer dan eens goed van pas gekomen, omdat we iets waren vergeten, met name de fles, luier of extra kleding.

Wat voor voor jou onmisbaar in je luiertas?

Spread the love

17 thoughts on “De 15 dingen die onmisbaar zijn in de luiertas

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.