Chocolate Fondue

De lekkerste chocoladefondue – dips en tips

Omdat chocolade altijd een goed idee is, vandaag een aantal lekkere dips en tips voor een chocoladefondue. Ideaal voor feestjes, een romantische date, gewoon op een regenachtige zondag of om te geven en eten met Moederdag! Het recept voor de fondue is erg simpel en de dips zijn eindeloos. Ik benieuwd wat jij als eerste gaat dippen.

Chocoladefondue

Het maken van een chocoladefondue is erg simpel en met een beetje geluk heb je alle ingrediënten gewoon in huis.

  • 500 gram chocolade naar keuze, in kleine stukjes gehakt
  • 1/2 kop volle melk of slagroom

Breek de chocolade in kleine stukjes met een mes. Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Voeg vervolgens scheutje van de melk of slagroom aan de chocolade. Goed roeren totdat de melk volledig is opgenomen. Afhankelijk van de dikte van de chocoladefondue kun je er nog een scheutje bij doen. Schenk de chocoladefondue daarna over in een (voorverwarmd) kommetje of speciaal fonduesetje. Deze kun je dan op tafel zetten. Zorg dat iedereen zijn eigen vork, satéprikker of fonduevork heeft.

chocoladefondue set

Dip Tips

Om te dippen kun je natuurlijk van alles klaarzetten, want wat smaakt nu niet lekker met chocolade? Denk bijvoorbeeld aan fruit:
– aardbeien, het kroontje mag je best laten zitten
– stukjes appel en peer (eventueel besprenkeld met citroensap)
– partjes mandarijn of sinaasappel
– banaan
– kersen (aan steeltje)
– blauwe bessen, bramen of frambozen
– druiven
– partjes kiwi

Zorg wel dat al het fruit zo droog mogelijk is. Want als er teveel vocht in je chocoladefondue komt, dan kan de fondue gaan schiften en is het feest over.

Maar ook zoete dingen doen het heel erg goed zoals:
– marshmallows
– koekjes zoals lange vingers of biscuit
– blokjes cake of muffin
– stukjes (mini) croissant
– stukjes rozijnenbrood
– poffertjes of stukjes pannenkoek
– soesjes

Zet ook een paar kleine schaaltjes met kleine stukjes nootjes, rozijnen, discodip, kokos- of fudge/karamelrasp of roze suiker op tafel. Je kunt dan na de chocoladefondue nog een keertje extra dippen voor een leuke afwerking.

Overige Tips

Natuurlijk kun je kiezen voor verschillende soorten chocolade. Van heel erg puur, tot een zachtere melkchocolade, maar gebruik wel goede chocolade hiervoor en vooral geen chocochips. Deze smelten misschien wel sneller, maar de smaak is toch altijd wat minder dan bij een goede chocoladereep.

Eten er geen kinderen mee van de chocoladefondue, dan kun je de saus ook een beetje aanlengen met een likeur naar keuze. Eten er wel kinderen mee, dan kun je er ook voor kiezen om een beetje puur vanille-extract of een snufje zeezout toe te voegen.

Houd je erg van kokos, dan kun je de melk ook vervangen door kokosmelk.

Dit recept is trouwens een uitstekende manier om van je overgebleven chocoladeletters of paaseitjes af te komen.

Het geven van een chocolade fondue cadeau met daarin een speciaal fonduesetje, chocolade en verschillende dips, maakt natuurlijk een heel leuk Moederdagcadeautje.

Afbeeldingen van Shutterstock

Spread the love

One thought on “De lekkerste chocoladefondue – dips en tips

  • Mijn meiden en ik zijn stapel op chocolade, maar om de een of andere reden brandde onze choco fondue aan… En hebben we dan maar stukjes chocolade op koekjes gegeten. Het moet dus toch mogelijk zijn, wellicht met kokosmelk, ga het zeker nog eens proberen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: