Maak je eigen kerstkaart met Kaartje2go

Zelf kerstkaartje maken met Kaartje2go

Nu we de Sint weer hebben uitgezwaaid, staan de voorbereidingen voor het volgende feest alweer voor de deur. Naast de kerstbomen, het diner en de feestkleding, hoort het versturen van een kerstkaartje daar toch ook wel bij. Niet alleen leuk om te doen, maar net zo leuk om te ontvangen. Dit jaar maakte ik mijn kaartjes bij Kaartje2go. Dat was zo makkelijk en snel, dat ik het iedereen kan aanbevelen. Wie je het ook uitproberen? Doe dan mee aan de winactie, want ik mag een cadeaubon €50 weggeven.

Maak je eigen kerstkaart met Kaartje2go

Kerstkaarten versturen anno 2017

Het versturen van kerstkaartjes is een traditie die bij mij de laatste jaren een beetje in het slop geraakt is. Toch werden er vorig jaar nog bijna 170 miljoen kaartjes in Nederland verstuurd rond de kersttijd. Dat is wel minder aan het worden, want in 2005 waren het er nog ruim 200 miljoen. De kerstgroeten worden tegenwoordig veel meer via mail en WhatsApp verstuurd.

Na het overlijden van mijn vader kreeg ik veel persoonlijke kaartjes met de post. Dit deed mijn erg veel goed en daarom besloot ik dit jaar toch ook weer zelf kaartjes met de kerst te sturen. Een persoonlijke berichtje is toch wel erg leuk om te ontvangen.

Fotobus

Fotokaart voorbereidingen

Tijdens ons uitje naar Flavourites Live gingen de meiden in De Fotobus op de foto. Die doen we altijd als we daar zijn. Nu hadden de dames van de Fotobus gelukkig ook wat kerstattributen meegenomen. Zo hadden we meteen de foto’s voor de kerstkaarten klaar. Thuis heb ik deze foto’s ingescand en kon in aan de slag op de website van Kaartje2go.

Aan de slag

Op de website van Kaartje2go vind je heel veel verschillende soorten kerstkaarten in alle kleuren, maten, mét foto of zonder, kant en klaar of zelfs helemaal zelf ontworpen. Je kunt echt alle kanten op en er zit zeker iets tussen wat bij jouw kerstgevoel past.

Ik koos voor een kaart met foto, maar vond het kiezen erg moeilijk uit de ruim 3000 kerstkaarten. Uiteindelijk koos ik er voor 3 verschillende soorten, waarin ik de foto’s uit de fotobus kon plaatsen. Het was zo gedaan en het online programma helpt je door alle stappen heen. Ook de foto’s kun je nog een beetje schuiven en vergroten of verkleinen, zodat ze helemaal naar jouw smaak passen.

De achterkant kun je leeg laten, zodat je er je eigen boodschap op kunt zetten. Of je kiest voor alvast een printen tekst, zodat je de kaarten alleen nog maar in de envelop hoeft te doen. Mocht je niet weten wat er op te zetten. Kaartje2go geeft je een paar goede suggesties van mooie gedichtjes of leuk kerstgroeten.

Na bestellen van de kaartjes had ik ze 2 dagen laten al in de bus liggen. Je kan er ook voor kiezen om ze door Kaartje2go meteen op de post te doen naar al je geliefde. Hierbij kun je zelf kiezen op welk moment je de kaarten bezorgt wilt hebben en gebruik maken van het voordeel van een Decemberzegel. Dus dat is mooi geregeld van Kaartje2go. En geen excuus meer om geen echte kerstkaart te versturen dit jaar!

Nieuwjaarskaarten

Toch te laat met het versturen van een kerstkaart? Wat dacht je dan van een Nieuwjaarskaart! Ook deze vind je bij Kaartje2go, in verschillende soorten en maten. Zo wens je je familie en vrienden het beste voor 2018 met een persoonlijke groet.

Winactie Kaartje2go is gesloten

Wil jezelf ook aan de slag met het maken van een persoonlijke kerstkaart, doe dan snel mee met deze winactie, want ik mag namelijk een cadeaubon €50 weggeven van Kaartje2go.

De winnaar is

Winnaar Kaartje2go

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Doe ook mee aan de winactie van vorige week en maak kans op 4 kaartjes voor de premiere van K3 op 10 december in Amsterdam
Spread the love

52 thoughts on “Zelf kerstkaartje maken met Kaartje2go

 • Oh ik moet nog kerstkaartjes verzenden! :O
  Ik ben dit jaar met mijn vriend gaan samenwonen dus onze allereerste keer dat we zelf kerstkaartjes aan de familie geven, spannend! Daarom zou ik ook dolgraag winnen natuurlijk! <3

 • Oeh, ik wist nog niet wat voor kerstkaarten ik dit jaar wilde gaan versturen, maar ze zelf maken klinkt als een goed plan 🙂 Ik doe heel graag mee, want ik zou graag een aantal bijzondere kaartjes naar mijn familie in Australie willen sturen 🙂 – Ps Ik volg je op Instagram en Twitter

 • Geweldige actie hier maken we graag kans op. Wij hebben ook een mooie foto van onze 2 dochters en sturen die naar onze familie, vriendengroep en mijn lieve collega’s

 • Patricia Paling says:

  Super leuk!!! Bij ons is het een traditie om een kerstkaart per post naar familie te sturen! Ook gaat er bij de buren een kaartje in de bus! En de kinderen delen ook nog uit aan vriend(innet)jes op school! Normaal gesproken kopen we de kaarten, maar zou het super leuk vinden om ze een keer zelf te maken op Kaartje2Go! 😀

 • Ik stuur best nog vaak kaartjes omdat familie ver weg woont. En mn oma die niet verl meer kan vind het altijd zo leuk om kaartjes met foto’s te krijgen. Ik loot heel graag mee voor zoveel kaartjes tegoed

 • Nu we ons eerste kindje hebben lijkt het me geweldig om een kerstfoto van haar te gebruiken als kerstkaartje. Ik zou het naar alle vrienden en familie sturen want dat is nog eens een reden om een beetje te stoefen met onze kleine meid, hihi!

 • Sandy van der Kolk says:

  Ik loot graag mee om kans te maken op het tegoed om kerstkaartjes te bestellen en te versturen naar iedereen in mijn adressenboek. Mocht ik winnen dan zou ik het leuk vinden als je bij het mailtje jouw adres neerzet want dan krijg jij er ook één van mij 😉

 • Leuk ik ben 1 vsn die mensen die nog altijd zelf kerstkaarten verstuurd. Onze ouders en mijn oma en Féline haar ooms krijgen trouw een kaart en nog veel meer familieleden en vrienden

 • Grete Karina says:

  Ik stuur met de feestdagen graag een kaartje naar de oudere familieleden, die maak ik daar blij mee!
  En ook vriendinnen in het buitenland vinden het fijn om echte post te krijgen.

 • Shirley Saive says:

  Super leuke actie winactie, waar ik dus ook heel erg graag aan mee zou willen doen.
  En aangezien ik op dit moment ook nog de kerstkaartjes met een foto van mijn zoontje moet ontwerpen, zou dit al helemaal fijn uitkomen.
  De kerstkaarten zijn bedoeld om naar onze familieleden te sturen.

 • Linda Smeets says:

  Ik stuur graag kerstkaarten met een persoonlijk tintje naar mijn familieleden aan de andere kant van de Oceaan en vind het zelf ook leuk om kaartjes via de post te ontvangen.

 • Ben dol op echte kaarten, dus doe graag mee. Ik stuur mijn naaste familieleden en vrienden (en vaak hun ouders ook) sowieso altijd een kaartje. Verder alle naaste buren en de klasgenootjes van de kinderen. Dus zou goed van pas komen 🙂

 • Wie niet? ik ben echt gek op echte kerstkaarten sturen en hoewel ik er steeds minder terug krijg ieder jaar, houd ik vol. dus buren / vrienden / familie / klasgenootjes van dochter en zoon; iedereen krijgt een kaartje!

 • Jaaaaa!! Ik stuur altijd kerstkaarten! Wel op het laatste moment, maar ik vergeet dan ook niemand! Misschien ben ik dit jaar dan een keer vroeg?

 • Echte persoonlijke kerstkaarten zijn toch het leukst om te krijgen! Ik zou graag mijn familie/vrienden ermee verrassen, vooral de opa’ en oma’s.

 • Michael noo says:

  Super leuk!!! Zou heel graag een kaartje willen sturen aan mijn moeder met de foto van haar 2 kleindochters… Ze heeft zelf helemaal geen pc dus dit zal een enorme verrassing zijn

 • Gave kaarten heb je gemaakt joh! Superleuk! Ik doe graag mee! Mijn tante is ernstig ziek en stuur haar regelmatig een kaartje, en zou het tof vinden om haar een gepersonaliseerde kaart te sturen en natuurlijk de rest van de familie!

 • Ik zou een kaart sturen naar de leuke vrouw die ik onlangs heb ontmoet,
  en al zal er waarschijnlijk niets meer uit voorkomen dan alleen vriendschap
  op afstand, ze zit toch op de één of andere manier nog steeds in mijn gedachten 😉

 • Aan mijn beste vriend en mijn ouders, dat zijn de mensen waar ik elk jaar vast een kerst kaart naar toe wil sturen. En daarnaast zijn er natuurlijk nog meer mensen die een kaartje kunnen verwachten zoals oma en andere familie.

 • Hoi Fleur, Jouw meiden hebben vast ongelofelijk veel plezier gehad bij het poseren voor deze fotoshoot. Wat een mooie kaarten heb je gemaakt met het resultaat van die fotoshoot. Ik gebruik al jaren kaartje2go en ben steeds erg tevreden over het eindresultaat. Vanochtend legde ik de laatste hand aan de gepersonaliseerde kerstkaart voor dit jaar. Vijftig kaarten zitten in de winkelmand. Kaarten die dit jaar in het teken staan van GELUK. Stel je nu eens voor dat ik 50 euro stoptegoed zou winnen. Hoeveel geluk heb ik daarvoor nodig?! Toch nog maar even wachten alvorens ik op de bestelknop duw ;-).

 • Anneliese de Waal says:

  Heel erg leuk, ik stuur graag kaarten naar familie, vrienden en collega’s.
  Erg leuk om te doen, ik waag graag een kans !! 🙂

  Groetjes Anneliese

 • anica aarts says:

  mijn kinderen hebben hun oma nog nooit gezien, en oma heeft ook nog nooit geen foto gehad van de jongste telg.

  wat zouden we haar blij maken met een kerstkaart waar hij 2 kleinkinderen ook nog een opstaan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: