Weekoverzicht | Fotoblik week 34

week

Het was weer een mooie week, met natuurlijk prachtig weer. Helaas is de vakantie bij ons echt voorbij en moesten we deze week gewoon weer naar school en terug in het oude ritme. Maar dat deden we niet zonder de vakantie knallend af te sluiten in Plopsaland, waar de 20e verjaardag van Studio 100 werd gevierd. Verder deden we een poging Kleine Zus zindelijk te laten worden, ging naar de premiere van Kubo en het magische zwaard en sloten we de week af met het Zand Festival. Lees je weer mee?

Zaterdag 20 augustus 2016

Vandaag ging we al vroeg met de auto op pad. Dit was het laatste weekend van de vakantie en in plaats van het even rustig aan te doen, besloten we het met een knap te laten eindigen. Ik had namelijk de tip gekregen van Marstyle dat vandaag Studio 10020 jaar zou bestaan en er groot feest in Plopsaland de Panne zou zijn. Met een speciale code kreeg je ook nog eens flinke korting op de kaartjeIMG_9505.
De meiden hadden we het niet verteld wat we gingen doen. Pas 10 minuten voordat we aankwamen, vertelde ik ze dat onze eindbestemming op de borden te zien zou zijn. Al snel hadden ze het gespot en de verrassing was groot.

Natuurlijk was het erg druk en moesten we heel wat rondjes rijden voor een parkeerplekje. Uiteindelijk besloot Papa’s Liefste ons voor de ingang er uit te zetten en zelf verder te zoeken. Naast ons stopte ook een mevrouw en ik vroeg haar of ze haar auto hier liet staan. Ze haalde haar schouders op en ging het toch even vragen aan een van de verkeersregelaars. Die haalde ook hun schouders op en zo stond we dus helemaal vooraan met de auto bij de ingang.
Eenmaal binnen, stonden er al heel wat mensen voor het podium, waar een heel speciaal optreden zou zijn. Het zou nog wel 45 min duren, maar we besloten toch er maar alvast te gaan zitten, zodat we nog een beetje het zouden kunnen zien.

IMG_9511

De show was een aan een schakeling van alle bekende Studio 100 sterren. Zo zagen we Piet Piraat, Kabouter Plop, Maya de Bij, Wicky de Viking, Mega Mindy, Prinsessia, Samson & Gert en met als afsluiter natuurlijk K3! Er waren ook wat Belgische Sterren die wij niet zo goed kende. Iedereen deed een liedje en het was een groot feest. Tot slot deden ze ook nog een lied met z’n alle op het podium. Ik denk dat ik nog nooit zoveel kinderidolen op een podium heb gezien. Helaas bleef alle grote mensen gedurende het optreden staan en konden we niet anders dan de meiden allebei een uur vol te tillen. Dat ga ik waarschijnlijk de komende dagen nog wel voelen.

Piet Piraat Maya de Bij Wicky de Vikin IMG_9559 Mega Mindy IMG_9592 Prinsessia (2) Samson & Gert K3

Studio 100

Na dit fantastische optreden gingen we het park verder in. Eerst spelen in de ballenbak in Mayaland, maar ook ik de draaiende waterlelies. Grote Zus vond het saai, maar ik werd al misselijk als ik er naar keek. Gelukkig wilde papa wel mee. Volgende stop was de autoschool van K#3, waar de meiden zelf de autootjes. mochten besturen. Er stond wel een rij, maar de meiden waren toch wel vlug aan de beurt. We moesten bij de tractoren, die door de kinderboerderij van Big & Betsy moesten we wel in langere tijd in de rij staan. Gelukkig was het weer mooi en de mensen gezellig.

K3 auto 2 K3 auto traktor

In Bumbaland vonden we een mooi bankje op het plein. Om ons heen waren allemaal draaimolens, botsautootjes en andere attracties, precies leuk voor de meiden om er alleen in te gaan. Zo konden wij even rustig zitten terwijl zij zich lekker konden uitleven. We aten een patatje en bleven maar zitten, want de parade kon elk moment voorbij komen, weer met alle sterren!

Bumbu - parade Heidi en Maya - parade 2 Piet Piraat- parade Rox - parade Kabouter Plop 3 - parade Kabouter Plop 2 - parade Samson en Gert - parade Mega Mindy - parade 2 Prinsessia - parade Prinsessia 2 - parade K3 2 - parade K3 3 - parade

De meiden genoten, want wie zit nou alle deze grote sterren van zo dichtbij. Kleine Zus was helemaal in de wolken, want Klaasje van K3 had echt naar haar gezwaaid!

Het feest was nog niet over, want we bleven tot sluitingstijd in het park en konden zo, zonder al te lang nog in de rij te hoeven staan ik de Vikingbootjes in Wickyland, waar je elkaar kon nat spuiten (gelukkig had ik droge kleren mee), in de bootjes van Kaatje, in de achtbaan van Victor en tenslotte nog op de hopkonijntjes in het land van Kabouter Plop en de de zweeffietsen van Mega Mindy. Ook zagen we nog de auto van Rox en het kasteel van Prinsessia. Deed was geen attractie, maar een restaurant. Mochten we nog eens terugkomen, dan gaan we daar zeker eten.

We hadden gehoopt de dag af te sluiten met vuurwerk, maar door de harde wind, werd het op het laatste moment toch afgelast Jammer, want dat hadden we graag gezien en nu hadden we ook voor niets ons vertrek nog een halfuur uitgesteld. We waren uiteraard heel snel bij de auto en hadden de parkeerplaats ook lekker vlug verlaten (is ook wel eens anders). We reden niet naar huis, want dat zou nog wel 3 uur duren Ik had daarom een hotel in België geboekt. Uiteraard was alles in de buurt vol, maar we hadden een hotel in Roeselare en dat was een halfuurtje rijden.

  

Aangekomen in het ParkHotel werden we aangenaam verrast door de grote kamer die we hadden. Een supergroot bed voor ons en een uitgeklapte slaapbank voor de meiden, maar met nog genoeg ruimte om er om heen te lopen. De badkamer was ook erg bijzonder, want het bad was naast het gangetje en gescheiden door een groot raam met een rode gordijn er voor. De douche had meerde doucheknoppen (helaas deed uiteindelijk alleen de grote douche het). Het bed was uiteraard snel gevonden door ons allemaal en we sliep al heel snel als roosjes.

Zondag 21 augustus 2016

Uitgerust werden we allemaal heerlijk wakker in het hotel. Na een douche, schone kleren, was het tijd voor het ontbijt. Wat is er lekkerder dan de zondag te beginnen met een ontbijtbuffet en daarna niet te hoeven opruimen en afwassen! We genoten er heerlijk van en lieten het ons smaken. Na het ontbijt zijn we uitgecheckt en weer op weg naar huis gegaan.

IMG_9821[1]

We besloten op de terugweg een D-tour te maken en even te stoppen in Zeeuws Vlaanderen. Mijn oma woonde daar vroeger in Aardenburg, Oostburg en Sluis en daar heb ik heel wat vakanties doorgebracht. We wilde stoppen in Sluis, maar de TomTom vond dat dat in hartje Oostburg was. Zo kwamen we daar dus ook nog even. Daarna maar de bordjes gewoon gevolgd en zo kwam we toch nog op de plaats van bestemming.

Ik ben denk ik zelf al 20 jaar niet meer in Sluis geweest, maar ik wist de weg nog aardig en grappig was ook om te zien dat sommige winkels er nog steeds waren Zo vond ik de speelgoedwinkel waar ik altijd met mijn oma naar toeging in no-time. Helaas waren ze dicht voor de lunch en besloten wij te gaan kijken naar Jantje in de kerkklok. Helaas was het 1 uur, dus sloeg hij maar 1x op de kerkklok. In mijn herinnering kwam hij ook uit de toren, maar nu bewoog alleen zijn armpje.

Na nog wat rond te hebben gelopen, was het tijd om terug te gaan naar de speelgoedwinkel. De indeling was nagenoeg hetzelfde, alleen geen bonbons meer in de hoek en de lange rij vol met Barbies (onze favoriete plekje natuurlijk) stond nu vol met ander speelgoed, Tegenover de speelgoedwinkel was er nog wel een bonbon winkel van Moeder Babelutte en daar kocht ik een grote doos bonbons voor mezelf! Vroeger kochten we die voor mijn oma’s en stiefmoeder en mocht ik er misschien eentje van. Maar deze doos zou helemaal voor mij zijn 😉

IMG_9829

Thuis gekomen aten we snel wat en daarna ook snel naar bed. Morgen zou school weer beginnen en we moesten daar natuurlijk wel een beetje uitgerust verschijnen. Ik genoot nog even na met een kopje koffie en bonbons

Maandag 22 augustus 2016

Helaas de vakantie is nu echt voorbij en vanochtend was het weer van ouds! Ontbijten, haren vlechten, lunchtrommels vullen en hup op de fiets. Gelukkig wist Grote Zus naar welk lokaal we moesten. Natuurlijk weer blij om alle vriendjes en vriendinnetjes te zien en de nieuwe juf.
Na alle hectiek, kon ik op mijn werk weer even bijkomen

IMG_9843[1] IMG_9846[1]

Dinsdag 23 augustus 2016

Nu de school weer begonnen is, komt de dag ook dichterbij dat Kleine Zus ook naar school toe mag. We hebben nog 1 hobbel te nemen voor dat dat kan, namelijk zindelijk worden. Mevrouw heeft er geen zin in en vind de luier wel makkelijk. Maar vandaag ging de luier uit! Potjes stonden klaar, extra absorberende matjes voor op de bank, stapel schone onderbroekjes en een beloningskalender.

IMG_9852[1] IMG_9862[1]

En ja hoor, na een halve ochtend met veel limonade klonk daar in eens het muziekje uit het potje! We hebben een vreugdedansje gedaan, een cadeautje uitgepakt en natuurlijk en sticker geplakt. Helaas bleef het daar wel bij en hadden we een aantal ongelukjes. Maar het begin is er.
Uit school vond in de nieuwe IKEA gids in de bus en settelde ik mezelf in een tuinstoel en gingen de meiden lekker buiten spelen. Niet veel later reed daar de ijscoman de straat in en tja, daar kon ik natuurlijk geen nee op zeggen op deze warme dag.

IMG_9873[1]Woensdag 24 augustus 2016

De eerste helft van de eerste schoolweek zit er alweer op Helaas lijkt de zomer nu echt te zijn begonnen, want het was een super warme dag. Gelukkig mochten we de middag in een coole bioscoop doorbrengen. Mijn zus had namelijk 4 kaartjes gewonnen voor de première van de nieuwe film Kubo en het Magische Zwaard. We werden op de rode loper ontvangen bij de Pathé Arena en kregen bij binnenkomst ook meteen een lekker koud waterijsje. Voordat de film begon was er eerst nog een interview met de stemmencast en een optreden van Sarah en Julia.

IMG_9911[1] IMG_9903[1]

De film vonden we geweldig. Het is een mooi verhaal met veel grappen, maar ook wel een beetje eng. Het uitstapje op deze warme woensdag sloten we af met een ritje naar huis in de trein en de bus.
Helaas kwamen we er tegen bedtijd achter dat Konijn nergens te vinden was…. Kleine Zus dacht dat ze hem thuis was kwijt geraakt, maar het vermoeden is dat hij toch in de bus is blijven zitten. Nu maar hopen dat hij snel weer terecht komt, want Kleine Zus is best wel verdrietig.

Donderdag 25 augustus 2016

Pfff vandaag weer een heerlijk warme dag. Nadat Grote Zus naar school gebracht was, maakte we het zwembadje schoon en vulde hem met water. Hier was het zo prima vertoeven. We besloten ook om de bloementuin (My Fairy Garden) van ons elfje nog eens onderhanden te nemen, Het eerder geplante plantje, had de zomer niet helemaal overleefd. Nu we weer thuis zijn, konden we de zaadjes planten. Het resultaat mag er zijn!

IMG_9934

Vrijdag 26 augustus 2016

De dag begon meteen goed met taart op werk Ik was namelijk de winnaar geworden van de Olympische Spelen Poule. De prijs was een heerlijke slagroomtaart. Deze heb ik natuurlijk gedeeld met mijn collega’s

IMG_9976[1] IMG_9978[1]

Omdat het nog steeds heerlijk weer is, kon de barbecue natuurlijk niet onaangeraakt blijven. We kregen vrienden te eten en ze namelijk heerlijke biefstuk spiesjes en een Cote de Boeuf mee, van de Biologische slager. Voor de meiden waren en hamburgers, maar ze vonden de biefstuk spiesjes eigenlijk veel lekkerder. Ik had ook nog een salademaaltijd van de Hello Fresh box van vorige week. Deze paste er prima bij en zo hadden we gezellige avond.

IMG_9991[1] IMG_9995[1]

Zaterdag 27 augustus 2016

Om 13.00 werd ik opgehaald door 2 vriendinnetjes. Vandaag zouden we naar het Zand festival in Almere gaan, We hadden de kaartjes in januari al gekocht en vandaag was dan eindelijk de dag aangebroken De heenreis verliep lekker snel, maar dat veranderde toen we in de buurt kwamen van het festival, De aanduiding van voor het parkeren was niet of nauwelijks aangegeven.Als we het dan maar vroegen aan de verkeersbegeleiders, dan wisten ze het ook niet; “P3 geloof ik, Muiderzeeweg, geen idee waar dat is, ik kom uit Enschede…” of “3e rontonde rechts”, bleek 2e links te zijn…..

Na ruim een uur hadden we een plekjes gevonden Wel moesten we nog 25 minuten lopen voordat we op het terrein waren. Daar liepen we tegen de tweede hobbel aan; muntjes halen. Alle drankjes en hapjes waren te verkrijgen voor muntjes. Om aan deze te komen hebben we denk ik zeker 45 minuten in de rij gestaan. En we kregen er ook nog een kleine regenbuitje overheen met dikke druppels.

IMG_0009 IMG_0015 IMG_0017IMG_8752[1]

Gelukkig werd het daarna weer droog en zonnig en vonden we een mooi plekje in het Voorste Vak, vlak naast het mobiele bierpunt. Douwe Bob was ondertussen aan het optreden. Daarna was er nog Typoon en kwam Guus Meeuwis. We stond vlakbij de lange runway en konden ze zo ook van vrij dichtbij zien.

IMG_8761[1] IMG_8770[1] IMG_8781[1]

Vlak voordat Marco Borsato kwam, zagen we dikke zwarte wolken voorbij trekken, waaruit flink wat onweer kwam. De organisatie verzekerde ons dat de onweer alleen langs zijn komen en dat wij er niets van zouden merken. Wel kregen we nog een flinke regenbui waarbij je of heel erg nat werd of blij was dat je toch maar regenponcho’s mee had genomen. Wij hoorde gelukkig bij de laatste groep. De regenbui was kort maar krachtig en nadat het podium weer droog gemaakt was, was daar tot slot nog het optreden van Marco Borsato, met een gastoptreden van Jeroen van Koningsbrugge.

IMG_8787[1] IMG_8798[1] IMG_8842[1]

Tijdens de afsluiting van Coen en Sander liepen we toch maar alvast terug naar de uitgang. We moesten nog een flink eind teruglopen en van al dat staan waren we best wel moe en stijf geworden. Eenmaal bij de auto aangekomen, klopte de het zand uit onze schoenen en reden naar huis. Het werd beste van een latertje voordat we thuiskwamen, maar ik rolde moe en voldaan mijn bedje in.

Spread the love

6 thoughts on “Weekoverzicht | Fotoblik week 34

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: