Categories: Uitje

Raveleijn; een Puy du Fou spektakelshow in de Efteling

Wie naar de Efteling gaat, moet zeker de show van Raveleijn gaan zien. Deze show vol ridders te paard is zeker de moeite waard om te bezoeken tussen alle sprookjes en achtbaanritjes door. Maar wist je dat deze show is gecreëerd in samenwerking met het Franse themapark Puy du Fou? Mocht je niet eerder gehoord hebben van Puy du Fou, dan raad ik je zeker aan om verder te lezen. Dit park is een atypisch themapark, zonder attracties, maar vol met spectaculaire shows. Bij ons staat hij zeker op de bucketlist om te gaan bezoeken.

Puy du Fou ligt in Frankijk op ca. 2,5 uur rijden van Parijs en bestaat al meer dan 40 jaar. Het park is een geschiedkundig themapark en wereldwijd bekend om zijn indrukwekkende shows. In plaats van thrill rides en attracties vind je hier enkel spectaculaire liveshows. Er zijn maar liefst 7 hoofdshows, die elk ongeveer 30 minuten of langer duren en daarnaast nog een aantal nevenshows die minder lang duren. Dagelijks zijn er maar liefst 63 dag- en avondspektakels.

Cinéscénie is de grootse en belangrijkste show van Puy du Fou en vindt plaats achter de ruïnes van een kasteel naast het park. Het vertelt de laatste 700 jaar van de geschiedenis van de omgeving. Met 23 ha heeft Cinéscénie het grootste podium ter wereld en spelen er duizenden acteurs en honderden paarden in mee. Alle acteurs en actrices komen uit de nabije dorpen en zijn vrijwilligers. De show wordt enkel in het hoogseizoen (juni-augustus) op vrijdagen en zaterdagen gespeeld.

Dat dit park een bijzonder park is bewijzen alle prijzen die ze hebben gewonnen voor hun creativiteit. Zo werd Puy du Fou werd al 2 maal verkozen tot beste park ter wereld. In 2018 kreeg het de Award van het beste park in Frankrijk en Europa en stond het op een 3de plaats in de wereldranglijst volgens de Tripsadvisor Traveller’s Choice Awards voor attractieparken.

Naast alle shows  vind je ook 4 historische dorpjes in het park, 22 restaurants en 5 themahotels.

Bekijk hieronder de teaser voor 2020 van Puy du Fou.

Puy du Fou in de Efteling

Voor een echte Puy du Fou show, hoef je niet helemaal af te reizen naar Frankrijk. In onze eigen Efteling kun je namelijk naar de show ”Raveleijn”. In nauwe samenwerking met Puy du Fou werd deze show in 2013 voor de Efteling vormgegeven.

Een legendarische show: “Raveleijn”

Raveleijn vertelt het verhaal van 5 kinderen die door een betovering in buitengewoon moedige ruiters transformeren. Samen gaan zij de strijd aan met de wrede onderdrukker Graaf Olaf om de middeleeuwse stad Raveleijn te bevrijden. Op de spectaculaire set, een podium van 1500 m², ontvouwt zich een opeenvolging van stunts en special effects voor de ogen van 1200 toeschouwers. De show Raveleijn werd afgelopen jaar met een 8,8 gewaardeerd door het publiek.

Bij mijn kinderen is Raveleijn bekend geworden door de 12-delige spannende Eftelingserie op site van Efteling Kids, Videoland en YouTube. Het is zeker een aanrader om te gaan zien.

Puy du Fou verlengt de samenwerking met de Efteling

De parkshow kent nu een winterstop, maar achter de schermen in Kaatsheuvel werkt een Frans-Nederlands team van 50 artiesten, stuntmensen, ruiters en Puy du Fou valkeniers aan de voorbereidingen voor de start van een nieuw seizoen in april 2020. Om de show hernieuwd aandacht te geven, vertrouwt de Efteling op de unieke expertise van Puy du Fou. Binnen het 6-jarige contract zal Puy du Fou de show naar een hoger niveau tillen.

Lees ook: Hotel ’t Peperhuys – Heerlijk comfortabel en luxe overnachten in de buurt van de Efteling

Spread the love
Mama's Liefste

View Comments

  • Wat ontzettend leuk dat er een samenwerking tussen deze twee parken is. Ik ken Puy du Fou niet, alleen van horen zeggen, maar ook dit park lijkt me spectaculair om eens te bezoeken. De volgende keer in de Efteling wil ik deze show zeker zien.

  • Prachtig opgezet, ik had zelf nog nooit van Puy du Fou gehoord, misschien ook leuk om een keer naar toe te gaan!

  • Ik ben niet echt van dit soort shows, maar ik kan me voorstellen dat de meeste kinderen dit helemaal geweldig vinden!

  • Dat ziet er inderdaad prachtig uit en heel geschikt ook voor de Efteling. Ik wist helemaal niet dat ze dit hadden.

  • Toen ik in de Efteling was, wilde ik graag naar die show maar ik was elke keer te laat, helaas.
    Liefs,
    Elles

Recent Posts

3 tips voor een botanische badkamer in een handomdraai

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de botanische inrichting. Een stijl waarbij groene…

16 minuten ago

De Leukste Winacties in Bloggersland week 9

Met dit stormachtige weer buiten kun je maar beter lekker binnen blijven. Zet maar een…

1 dag ago

Je dagelijkse portie Brain Training met Dr. Kawashima op de Nintendo Switch

Natuurlijk hebben we de Nintendo Switch gekocht voor onze meiden, maar toen zij er nog…

2 dagen ago

Winactie | Alle kinderen vrolijk aan de groenten met Spoony!

Zijn jouw kinderen ook niet zo dol op groenten? Is het aan tafel ook niet…

4 dagen ago

5 Tips voor een bezoekje aan de Negenmaandenbeurs en Huishoudbeurs 2020

You love it or you hate it… De Negenmaandenbeurs en de Huishoudbeurs 2020 staan weer…

5 dagen ago

Vakantietip | Turtle Adventure in Omniversum

Je kunt naar de film en je kunt naar de film. De ervaring van een…

6 dagen ago

This website uses cookies.