Het is woensdagmiddag en het regent. Een ideale middag om lekker binnen te gaan knutselen. Vandaag heb ik voor mijn jongste dochter het knutselpakket Tropical ZOO van Totum klaarliggen. Deze set is genomineerd voor de Verkiezing van het Speelgoed van het jaar en wij mogen hem uitproberen. Maar daarnaast mag ik ook een setje verloten!

Tropical Zoo van Totum - genomineerd voor de Verkiezing van Speelgoed van het jaar 4-5 jaar

Mijn dochter had er helemaal zin in en ging meteen uit school aan de slag met Tropical ZOO. In de doos vind je maar liefst meer dan 300 pixelkralen, een waterverstuiver, patroonbordjes en een dierentuindecor.

Hiermee kunnen kinderen zelf eenvoudig in 3D tropischedierentuindieren maken. De plastic blokjes plak je namelijk met water aan elkaar. Dit is kindveilig en je hebt ook geen lijm nodig of moet de stukjes na afloop aan elkaar strijken. Op het patroonbordje wordt precies aangegeven waar de pixelkralen geplaatst moeten worden. Het plaatje maak je eerst nat met de waterverstuiver waarna je kan beginnen met plakken. De kralen laat je dan een tijdje drogen. Vervolgens kun je het dier oppakken en kunnen er nog kralen onder of boven op worden geplakt.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar categorie 4-5 jaar

Tropical ZOO is een leuk, compleet en veilige speelset. Zowel leuk voor jongens als voor meisjes en is goed voor de fijne motoriek van jonge kinderen.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar categorie 4-5 jaar

De ontwikkelingspsycholoog zegt over dit spel dat het kinderen goed op weg helpt om knutselwerkjes te maken. Het bevordert hun creativiteit en het plezier in het zelf maken van dingen. De uitleg is eenvoudig en spreekt voor zich. Het vervaardigen van de dieren bevordert de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie en tevens de volgehouden aandacht. De inspanningen worden beloond met een leuk eindproduct dat je kunt weggeven en waar je trots op kunt zijn (positieve competentiebeleving).

Klik hier als je ook wilt stemmen op het Speelgoed van het Jaar. Dit kan t/m 3 november. Door te stemmen kun je ook kans maken op het genomineerd speelgoed! De jury kiest uit iedere leeftijdsgroep een winnaar van de Stem en Win wedstrijd.

Lees meer over de ander genomineerde voor de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar 2019:
VTech Codi, Mijn Robodino – categorie 0-3 jaar
Tropical Zoo van Totum – categorie 4-5 jaar
Bob Bilnaad – categorie 4-5 jaar
BlazeLets Style Studio – categorie 6-7 jaar
#SNAPSTAR – categorie 6-7 jaar
SmartGames Colour Catch – categorie 6-7 jaar
NERF Fortnite AR-L Blaster – categorie 8-9 jaar
Leipe Lama’s – categarie 12-17 jaar

Tropical Zoo van Totum

Wat vinden wij ervan?

Dit knutselset van Totum is genomineerd in de leeftijdscatagorie 4-5 jaar. Maar het is ook zeker leuk voor oudere kinderen. Het wijst zich allemaal vanzelf en mijn dochter van 7 kon er dus lekker zelf mee aan de slag. Heel secuur werden de blokjes in de juiste volgorde gelegd. Het nat maken van de stenen was natuurlijk het allerleukste, waardoor in no-time alles kleddernat was. Dit maakt niet veel uit, maar zorgt er wel voor dat het langer duurt voordat de dieren droog zijn en op hun voetstuk gezet kunnen worden. Zeker de prijs en de hoeveelheid steentjes, maakt het een heel leuk cadeautje voor een verjaardag of voor de feestdagen.

Winactie Tropical Zoo van Totum is gesloten

Heb jij ook van die knutselaars in huis, maar niet altijd zin om ze te helpen (met kralen strijken) of alle rommel op te ruimen? Doe dan mee met deze winactie en maak kans op het knutselset Tropical Zoo. Van Totum mag ik een setje verloten. De winnaar is:

Tropical Zoo van Totum
 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met de andere winacties op Mama’s Liefste:

Spread the love

49 Comments on Tropical Zoo van Totum – genomineerd voor de Verkiezing van Speelgoed van het jaar 4-5 jaar

 1. Het lieveling dier van Novi is een flamingo. Haar hele kamer is in flamingo style. Net als haar pyjama en ondergoed. 4 december wordt ze 4 dus een super leuk cadeautje.

 2. dit zal kleine lex geweldig vinden hij is een echte dinofan maar in de dierentuin vind hij alles geweldig, hij voelt zich thuis tussen alle beesten

 3. Het favoriete dier in de dierentuin van mijn oudste dochter is de pelikaan. En de jongste is weg van de ringstaartmaki.
  Erg leuk is deze knutselset voor mijn meiden. Wij doen graag mee!

 4. Lijkt me superleuk voor mijn zoontje!
  Hij is gek op dieren. Hij houd niet zo van kleuren maar misschien is dit wel iets waar hij lekker rustig zelf mee bezig kan! Mijn lievelings dieren in de dierentuin zijn de vlinders. Ze zijn allemaal zooo mooi! 😍

 5. Ik doe graag mee voor mijn zoontje die gek is op alles met dieren. Deze stond al bovenaan zijn lijstje! Zijn favoriete dieren in de dierentuin zijn de olifant en de giraf. Hopelijk winnen we deze mooie set.

 6. Ik doe graag mee! Mijn zoontje vindt strijkkralen leuk, dus ik wil dit ook wel eens proberen. Onze favoriete dieren zijn flamingo’s en stokstaartjes.

 7. Wat een superleuke actie! Mijn dochtertjes zullen dit geweldig vinden. Ze zijn gek op knutselen. Leuk alvast voor 5 december.
  Mijn favoriete dierentuindieren zijn de giraffen. Die vind ik zo geweldig.

 8. ik doe mee voor ons neefje want die is helemaal gek op dieren en heeft zelf een lijstje van alle dierentuinen in nederland en duitsland en hij wilze het liefst allemaal bezoeken en dat is bij vele ook al gelukt.
  de ringstaartmaki is zijn favoriet.
  nu gaan ze op vakantie naar lanzarote en ja hoor daar is ook een dierentuin en daar gaan ze dus ook heen haha

 9. ik heb zelf nog geen kinderen maar weet zeker dat ik mijn neefjes hier enorm een plezier mee doe. Als ze niet buiten aan het spelen zijn dan zijn ze binnen wel aan het knutselen met verf of klei.

 10. Het favoriete dierentuindier van onze dochter van 5 is met grote voorsprong de flamingo. Ik zag dat je die ook met de Tropical Zoo van Totum kunt maken dus ik denk dat deze set zeer in de smaak zal vallen

 11. leuk, wij zijn in zomer naar de dierentuin geweest, favoriet van onze oudste is de tijger en de jongste is helemaal gek van pinguïns!

 12. Mijn favoriete dierentuindier is de aap. Daar sta ik het langst bij te kijken.
  Altijd leuk te zien hoe die met elkaar omgaan en leven.
  Het zijn net mensen, leuk toch om te zien.
  Heel graag doe ik mee voor deze knutseldoos , waar je geen lijm en heet strijkijzer voor nodig hebt, maar heel simpel alleen WATER. Mooier kan het toch niet. Ze kunnen het alleen doen, zonder hulp.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee en ik heb gestemd.

 13. Ik doe super graag mee voor mijn dochter. Altijd aan het knutselen, tekenen, kleien en andere creatieve dingen aan het doen. Mijn favoriete dierentuindier is de pinguin, ik kan uren naar ze kijken!

 14. Mijn favoriete dierentuindier vind ik moeilijk om te kiezen, want er zijn er zoveel. Als ik dan toch een keuze moet maken ga ik voor de kangoeroe, die zijn zo lief met een kleintje in hun buidel 😊

 15. Met 2 knutselmeiden in huis zijn de knutselspullen niet aan te slepen. Dit knutselsetje hebben ze nog nooit gedaan, maar ik denk dat ze het wel geweldig zouden vinden.

 16. Twee kids hier die de pinguïn het allerleukste dier vinden in de dierentuin! Strijkkralen vonden ze ook altijd leuk om mee te spelen, dit vinden ze ook vast geweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.