Dit jaar geen kerstkaarten, maar ik stuur Nieuwjaarskaarten

Dit jaar geen kerstkaarten, maar ik stuur Nieuwjaarskaarten

Het lijkt erop dat het sturen van kerstkaarten helemaal uit is. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik zelf het al een paar jaar niet meer doe. Maar dit jaar heb ik, op een paar zakelijke kaarten na, zelf ook nog nauwelijks kerstkaarten ontvangen. Eigenlijk vind ik het ook wel weer een beetje jammer dat deze traditie lijkt te verdwijnen, daarom heb ik besloten om dit jaar Nieuwjaarskaarten te gaan sturen.

Dit jaar geen kerstkaarten, maar ik stuur Nieuwjaarskaarten

Elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen is van alle tijden. Maar sinds de 19e eeuw werd het gebruikelijk om elkaar een kaartje te sturen met daarop de beste wensen voor het nieuwe jaar. Het was de Engelse tekenaar John Callcott Horsley die in 1843 de eerste kerstkaart met de pakkende tekst “A Merry Christmas and a Happy New Year to You.” maakte. Zo werden de kerstgroet en de beste wensen voor het nieuwe jaar samengevoegd. Het was pas in 1875 dat de Amsterdamse boekhandelaar Koster als eerste in Nederland wenskaarten aanbood, hier alleen nog gericht op nieuwjaar.

Waarom sturen we met kerst een kaartje?

Het krijgen van echte post in dit digitale tijdperk is natuurlijk altijd leuk. Daarom is het versturen van kerstkaarten aan het einde van het jaar ook zo’n mooie traditie. Sommige mensen besteden er veel tijd aan om mooie zelfgemaakte kaarten te versturen naar familie en vrienden. Maar ook de foto van de het hele gezin in kersttrui of voor de kerstboom blijft populair. Veel mensen gaan daarom al vroeg in het seizoen naar de tuincentra voor het maken van deze foto’s, omdat je daar al helemaal in de kerstsfeer kan komen.

Kerstkaarten vs Nieuwjaarskaarten

Dit jaar heb ik besloten om toch ook weer mee te doen met de traditie, alleen dan die van het versturen van een Nieuwjaarskaart. De weken voor kerst ben ik zo druk, dat mijn hoofd er helemaal niet naar staat om te gaan zitten en kerstkaarten te maken, bedenken of te versturen. Ook ben ik niet zo’n grote kerstvierder, dus past de traditie van de Nieuwjaarskaarten beter bij mij. Ik ben namelijk zeer dankbaar voor alle steun, liefde en plezier die ik heb gehad met mijn lieve vrienden en familie. Zo aan het einde van het jaar is het mooi daar even bij stil te staan en ze dat te laten weten.

Nieuwjaarskaarten online

Wel maak ik het mezelf makkelijk door te kiezen voor een mooie kaart, die ik online kan maken en meteen aan iedereen kan versturen. Bij Kaartje2go heb je keuze uit wel bijna 500 speciale Nieuwjaarskaarten. Deze kun je vervolgens helemaal personaliseren naar zoals jij dat wilt. Met tekst en foto of alleen een passende tekst. Zelfs hierbij helpen ze je, met een paar mooie voorbeeldteksten die je kunt gebruiken op je kaart.

Decemberzegeltarief

Het mooie is ook dat je al je kaartjes meteen kan laten versturen door Kaartje2go. Wanneer je dit zelf doet, kun je ook hier gebruikmaken van de speciale Decemberzegels. Maar wist je dat deze zegels niet alleen goedkoper zijn dan reguliere postzegels, maar ook ze een langere bezorgduur hebben? Wanneer je reguliere postzegels gebruikt zal je kaart er 1 à 2 werkdagen over doen, maar bij een Decemberzegel duurt het 3 à 4 werkdagen voordat je kaartje aankomt. Bij Kaartje2go krijg je tot 5 januari 2020 korting op het versturen van je kerst- en nieuwjaarskaarten, waardoor je kaarten sneller bezorgd worden, maar wel tegen het voordelige decemberzegeltarief.

Heb jij dit jaar kerstkaarten verstuurd of ga jij ook voor de Nieuwjaarskaart?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: