Het is een bekend gegeven: door het oerwoud aan verzekeraars is het lastig om een juiste keuze hieruit te maken. De perfecte en compleet sluitende zorgverzekering samenstellen voor je gezin was, is en blijft een utopie. Niemand van ons heeft een glazen bol, maar denk realistisch na. Met de Zorgverzekering Vergelijker van Geld.nl, hebben wij dit jaar onze keuze voor een nieuwe zorgverzekeraar uiteindelijk toch gemaakt.

Zorg goed voor je portemonnee...
Stock foto door Aaron Amat /shutterstock

Helderheid

Probeer helder voor jezelf op een rij te zetten wat je nodig hebt en probeer daarbij een verzekeringspakket samen te stellen dat jouw wensen het dichtst benadert. Wellicht is het een idee om met vrienden en kennissen ervaringen op dit gebied uit te wisselen. Beperk je de risico’s om voor verrassingen te komen staan, maar laat je onnodige zaken achterwege. Als je een beeld voor je gezin hebt gevormd, is de belangrijke volgende stap de daadwerkelijke vergelijking met behulp van de site Geld.nl. Kies voor de optie ‘Zorgverzekering vergelijken’ en via de wizard vind je de weg naar jouw pakket.

Zorgverzekering vergelijken

Waarschijnlijk wil je ervoor kiezen om je gezin mee te verzekeren, vink daartoe die optie aan. Je ziet hoe eenvoudig de site werkt. Het vergelijken van zorgverzekeringen kan een besparing opleveren van honderden euro’s! Voor ons gezin, bestaande uit vader, moeder, zoon en dochter, levert het dit jaar bijna € 300,- op! Juist door er even voor te gaan zitten. Notities maken en surfen maar… Hoe bepaal je nu de kwaliteit van een zorgverzekeraar? Dat is een lastige kwestie. Zoals ik eerder al aangaf, spreek er eens over met anderen. En, nu je toch aan het surfen bent op je PC, google maar raak, zou ik zeggen. Over zowat alle aanbieders van zorgverzekeringen vind je wel ervaringen van klanten.

Eigen ervaringen

Door het raadplegen van de site Geld.nl besloten wij ons te verzekeren bij een tot dan toe onbekende verzekeraar voor mij. De waardering op de site was hoog en wij konden ons vinden in de voorwaarden en tarieven. Onze oudste dochter is toe aan een beugel en ikzelf heb de laatste jaren veel gebruik moeten maken van de fysiotherapeut. Onze huidige, onbekende, verzekeraar, die beduidend goedkoper is dan de zorgverzekeraar waar wij als gezin jarenlang bij aangesloten waren, biedt hetzelfde aantal behandelingen!

Een groot voordeel van zorgverzekeringen vergelijken is dat je gemakkelijk met behulp van de tab ‘Alle kenmerken’ de opties voor je gezin op rij kunt zetten. Ik begon dit blog opzettelijk met de titel ‘Helderheid’. Dat is namelijk tweeledig: voor jezelf helderheid verschaffen in wat je gezinsleden aan zorg nodig hebben en internet biedt die helderheid de je nodig hebt om een keuze in je zorgverzekering te kunnen verkrijgen.

Blijf alert

Een advies dat wellicht overbodig is, maar ik stip het graag nog kort aan: blijf je verzekeraar ieder jaar toetsen. Voorwaarden veranderen, je gezin verandert uiteraard ook. Blijf op de hoogte van de voorwaarden van zorgverzekeraars via Zorgverzekering vergelijken. Een goed advies, want: Zorg voor je portemonnee!

Uitgelichte Stock foto

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.