Wild Pig Wijn proeven aan de hand van associaties met het MijnWijnWiel

Wild Pig Wijn, proeven aan de hand van associaties met het MijnWijnWiel

Voor mij is een mooie zomeravond; een mooie zonsondergang, bij een aangename temperatuur na een warme dag, rustig in de tuin met hapjes op tafel en een lekker koel glaasje rosé. Of een gezellige avond op het terras met vriendinnen en en een fles viognier op tafel. Vaak wordt er bij wijnproeven gesproken over de verschillende aroma’s die men in wijn kan ruiken en proeven. Maar omdat dat voor de beginnende wijndrinker best ingewikkeld kan zijn heeft Wild Pig Wine het ‘MijnWijnWiel’ bij het helpen een eigen geheugen op te bouwen voor de verschillende druivenrassen.

Wild Pig Wijn proeven aan de hand van associaties met het MijnWijnWiel

Zo wordt wijnproeven heel gemakkelijk

Ik drink graag een glaasje wijn zo nu en dan. Een echte wijnkenner ben ik niet, maar ik houd van een droge frisse witte wijn of een niet te zoete rosé. Uiteraard ken ik een aantal druifsoorten die gaan in de wijnen die ik lekker vind, maar een echt goede proever ben ik niet. Ik vind het best lastig om de verschillende aroma’s te herkennen en te benoemen. Tijdens de Blogboot #2 vertelde Colette van CK media promotions ons over het MijnWijnWiel van Wild Pig wijnen. Het idee is om samen met vrienden te gaan proeven en eigen associaties te maken bij een bepaalde druivensoort.

MijnWijnWiel

MijnWijnWiel lijkt op het ‘aromawiel’ dat vaak gebruikt wordt in wijncursussen. Alleen in plaats van de verschillende aroma’s die je in wijn kan ruiken en proeven, gaat het MijnWijnWiel meer uit van associatie die je kunt hebben tijdens het wijn drinken. Zo kun je je afvragen wat er in je opkomt bij het drinken van de wijn en met wie je deze zou willen drinken. Of waar droom je over als je de wijn proeft. Door uit te gaan van assocciaties kun je ook eigenlijk geen fouten maken en is proeven volgens dit ‘systeem’ plezierig eenvoudig en toch heel leerzaam voor de herkenning van de druivenrassen.

Associaties

Vorig jaar tijdens de Huishoudbeurs werd het MijnWijnWile voor het eerst geïntroduceerd. Hier werd het begin gemaakt aan het creëren van nieuwe termen en associaties voor wijnsoorten. Zo werd een chardonnay vergeleken met een ochtenddouche, gezelligheid, spontane kus van een vreemde. Bij de sauvignon blanc kwamen associaties als borrelen met vriendinnen, rollebollen in het gras, eerste lentezon. Een viognier deed denken aan flirten, dame met pitzwemmen bij maanlicht. Voor de syrah rosé gingen de dromen onder andere naar een koude lentenacht, een terrasje, pootje baden in de zee, Champs Elysee.

Voor de rode wijnsoorten waren de associaties duidelijk warmer zoals voor de merlot die voor sommigen stond voor liefde, onder een dekentje bij de open haard, vleesfondue en chocolade. En een cabernet sauvignon kiest men bij een goed gesprek, intiem, met goede vrienden, samen plannen maken. Bij een syraz dacht men meer aan mysterie, dansen op tafel, flamencodans, beweging, koken met kruiden.

MijnWijnWiel

Door je eigen associatie op te schrijven zul je snel leren welke wijn voor jou bij welke gelegenheid past. Op facebookpagina van Wild Pig Wijnen wordt een instructievideo getoond en het wijnwiel is eenvoudig hier te downloaden.

Over Wild Pig

Wist je dat Wild Pig wijnen geproduceerd worden door een vrouwelijke wijnmaker in het zuiden van Frankrijk? Iets wat je niet vaak ziet. Op een dag trok een klein zwijntje haar aandacht tijdens haar bezoek aan de wijngaarden in de Languedoc. Het zien van één of meer wilde zwijnen in de wijngaard is niet zo gek, want ze is dol op de druiven die daar groeien. Helaas zijn ze daar dol op en drijven de druiventelers elk jaar tot wanhoop als de oogst dichterbij komt. Omdat dit zwijntje steeds verscheen als ze langskwam, werd zij al snel beschouwd als haar lieveling en kreeg de schattige naam “Greta”. Om dit verhaal over de wijngaarden vast te leggen, besloot men een speciale cuvée “aan Greta” te wijden. Deze fruitige wijn wordt gemaakt met de beste druiven. Dat Greta ze liever had opgegeten is een feit…

Met de verkoop van meer dan 2 miljoen flessen in de supermarkt is Wild Pig ongekend populair in Nederland. Wijnhuis Gabriel Meffre, één van meest toonaangevende huizen in de Rhône en de Languedoc, introduceerde het merk in 1997. Wijnmaker Véronique Torcolacci komt bijna dagelijks wilde zwijnen tegen in de wijngaarden. De naam ‘Wild Pig’ ontleent zich aan één zeug die keer op keer terugkwam voor de beste druiven. In Nederland zijn er 7 variaties van Wild Pig verkrijgbaar: chardonnay, sauvignon, viognier, cabernet sauvignon, merlot, syraz en syrah rosé. Alle wijnen zijn Vegan!

Duurzaam, toegankelijk en vegan

Sinds dit jaar komen de wijnen van Wild Pig in lichtere flessen om de CO2-uitstoot terug te dringen. De fles weegt nu 410 gram in plaats van 500gr. Zo kan er jaarlijks 2.000 ton glas uitgespaard worden. Het is haar persoonlijke missie toegankelijke wijnen te creëren die herkenbaar zijn vanwege de typische druivenrassen. Daarom zal de range van Wild Pig zich heel goed lenen om de verschillende druivenrassen opnieuw aan je eigen associatie te onderleggen. Bij de productie wordt alleen gebruik gemaakt van plantaardige middelen. Alle wijnen zijn volledig vegan!

Welke assocciaties komen bij jou op als je denkt aan het drinken van je lievelingswijntje?

Spread the love

14 thoughts on “Wild Pig Wijn, proeven aan de hand van associaties met het MijnWijnWiel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.