tips voor de perfecte picknick

Tips voor de perfecte picknick

Niets is mooier, gezelliger of romantischer dan op een warme, zonnige, zomerse dag erop uit te trekken en ergens heerlijk te gaan picknicken. Of het nu met het gezin is of romantisch met z’n tweetjes, het kan allemaal. Vandaag geeft Anja van Tips voor jou haar tips voor de perfecte picknick, inclusief heerlijke zomerse picknickrecepten.

Dit heb je in elk geval nodig

  • Goed humeur
  • Fietsen
  • Fietstas of picknickmand
  • Deken/Plaid
  • Lekker zomers weertje
  • Lekkere hapjes en drinken

Waar je verder op moet letten

  • Ga je met het gezin eropuit, neem dan wat speeltjes mee voor de kinderen: frisbee, bal, tennis- of badmintonset, vlieger, op afstand bedienbare auto (afhankelijk van de plaats waar de picknick gehouden wordt). Alles wat maar enigszins met computer, spelcomputer enz. te maken heeft blijft thuis.
  • Als je in een park of bos gaat picknicken en een hond hebt kun je de hond meenemen, als je hond zich weet te gedragen natuurlijk.
  • Een picknick met z’n tweetjes wordt extra romantisch als je een afgelegen plekje uitzoekt.
  • Wil je van de zon genieten? Neem dan in elk geval zonnebrandcrème mee, zodat iedereen beschermd is tegen te veel zon.
  • Misschien is er tijdens de picknick wat ruimte om eindelijk eens van dat lang geleden gekochte boek te kunnen genieten? Neem het in elk geval mee, wie weet krijg je tussendoor wat rust om in je boek te lezen.
  • Omdat het weer in Nederland erg voorspelbaar is (niet dus) is het zeker aan te raden een paraplu of beter nog, regenkleding mee te nemen.
  • Een fietsreparatiesetje en een luchtpomp zijn geen overbodige luxe, zeker als je van plan bent om de picknick op een afgelegen plekje te houden.
  • Soms is een picknick prima te combineren met een bbq, informeer hiervoor wel eerst in de omgeving waar je wilt picknicken, want niet altijd is dit toegestaan.
  • Een picknick behoort lekker ontspannend te zijn: leg die telefoon weg en geniet bewust van de natuur, de vrijheid en het lekker eropuit zijn!

Zomerse picknick recepten

Hierboven vind je al een aantal tips voor een perfecte zomerse picknick. Natuurlijk is een picknick zonder eten en drinken geen picknick, dus volgen hier een paar heerlijke, zomerse picknickrecepten. Voor meer lekkere recepten neem je een kijkje op tipsvoorjou.com.

Italiaanse bollen gevuld

Heerlijke Italiaanse bollen gevuld met onder andere mozarella en salami. Deze Italiaanse bollen kunnen prima een dag van te voren gemaakt worden, zodat de smaak goed intrekt.

Ingrediënten:

  • 4 Italiaanse bollen
  • 8 plakken salami
  • 10 eetlepels Olijfolie
  • 200 gr Mozarella
  • 75 gr Rucola (iets kleiner gesneden)
  • 8 plakjes Mortadella
  • 4 Trostomaten
  • Handjevol verse Basilicum
  • Zout en versgemalen Peper
  • Plasticfolie om te verpakken

Bereiding

Italiaanse Bol voor de picknick

Snijd alle kapjes van de broodjes en bewaar ze. Hol de broodjes uit. Het broodkruim wordt niet meer gebruikt. dus kun je weg doen of bewaren om later paneermeel van te maken. Bestrijk de binnenkant van de broodjes met olijfolie. Vervolgens vul je de broodjes met verschillende laagjes: begin met salami, dan mozzaralla, rucola, mortadella, tomaat, basilicum en tot slot wat zout en peper. Als de broodjes helemaal gevuld zijn. bedruppel ze dan nog met wat olijfolie. Hierna kunnen de broodkapjes er weer terug op. Druk alles goed aan en verpak het brood strak in plastic folie en bewaar het in de koelkast. Voor het serveren uitpakken en in punten snijden.

Tip: ook lekker is om vooraf vlees sous vide koken en deze daarna op een broodje te doen voor de picknick

Koude komkommersoep

Verfrissende soep die prima meegenomen kan worden in een thermoskan.

Ingrediënten

  • 1 Citroen
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 5 bosuitjes (in ringetjes gesneden, loof apart)
  • 1 l Kippenbouillon
  • 1 grote Komkommer, in blokjes gesneden
  • 300 gr panklare Spinazie (grof gehakt)
  • 300 ml Bulgaarse of volle yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte verse Dille
  • Zout en versgemalen Peper

Bereiding

Begin met het schoonboenen van de citroen en rasp 1 theelepel van de schil. Pers ook het sap van de citroen. Verhit in de pan de olijfolie en fruit hierin het witte deel van de bosui. Voeg de bouillon toe en laat het zachtjes 2 minuten koken. Zet 2 eetlepels komkommerblokjes apart en voeg de rest van de komkommer met de spinazie en de citroenrasp en het sap bij de soep. Kook het geheel 5 minuten. Pureer daarna de inhoud tot een gladde soep. Roer daarnaar de yoghurt, de dille, zout en peper, de rest van de komkommerblokjes en het fijngesneden loof van de bosui door de soep. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast en dien deze koud op. De soep is makkelijk mee te nemen in een thermoskan.

Komkommersoep voor de picknick

Goed verpakt is het halve werk

Om voedselvergiftiging te voorkomen moet je al het eten (en drinken) goed gekoeld meenemen. In de picknickmand kunnen extra koelelementen gestopt worden, zodat alles onderweg ook heerlijk koel blijft. Eten kan het best verpakt worden in koelkastbakjes en koelkastdozen, deze zijn gemakkelijk stapelbaar. Hiernaast komen thermoskannen ook goed van pas, niet alleen voor eventueel warm drinken zoals bijv. koffie, maar een thermoskan houdt drinken/eten heerlijk koel. Hierbij valt te denken aan: koude chocomelk, koude soep, vruchtensap, smoothie of een yoghurtdrankje.

Wat is jouw favoriete picknickplek?


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.