Het dragen van een overhemd kan op verschillende manier. Het grootste verschil is etiquette zit hem er in of je het overhemd casual of zakelijk draagt. Maar hoeveel knoopjes mogen er dan eigenlijk openstaan? Mag je een overhemd ook uit de broek dragen? En mogen de mouwen worden opgerold bij warm weer? Vandaag duik ik weer eens in de wereld van de mannenoverhemden en vertel je hoe het eigenlijk heurt.hoe draag je een overhemd?

Hoeveel knopjes laat je open?

Het grootste verschillen tussen het dragen van een overhemd casual of zakelijk is misschien wel te zien aan het aantal knoopjes dat openblijft. Zakelijk draag je je het overhemd natuurlijk zo veel mogelijk dicht, of je nu wel of geen stropdas draagt. Draag je geen stropdas, dan mag je op een warme dag maximaal één knoopje openlaten. Wil je iets informeler voor de dag komen, dan mogen dit er ook twee zijn. Draag je een linnen of katoenen hemd. voor een dagje naar het strand dan kun je wel wat meer knoopjes openlaten of hem helemaal open dragen.

Syda Productions / Shutterstock

In de broek of over de broek?

Twijfel je of je je overhemd in of uit de broek kunt dragen? Kies dan voor de veilige oplossing en draag hem in de broek. In de meeste zakelijke situaties is dat de meest gepaste oplossing. Natuurlijk geldt dat minder bij het dragen een vrijetijdshemd. Deze zal vaker uit de broek dragen worden. Maar wist je dat je het ook aan het overhemd zelf kunt zien of je hem in of uit de broek kunt dragen? Is de zoom recht zoals bij polo’s en T-shirts, dan kan je hem gewoon uit de broek dragen. Is de zoom daarentegen oneven en heeft het hemd voor- en achteraan een ‘sleep’ stop hem dan in de broek.

Syda Productions / Shutterstock

Kies je voor een overhemd om deze in de broek te dragen, let dan ook goed op de lengte van het shirt. Een overhemd moet minstens net over je broeksriem vallen om ingestopt te kunnen worden. Mik op een lengte tussen je broeksriem en je kruis. Zo voorkom je dat bij elke beweging het shirt weer uit de broek komt.

Zorg er ook voor dat het overhemd niet opbolt rond de middel. Dit doe je eenvoudig door een getailleerd hemd te dragen dat aansluit op het lichaam. De overhemden van van Gils hebben bijvoorbeeld 3 verschillende fits, van licht getailleerd tot sterkst getailleerde overhemd. Deze vind je overhemden.com

Lees ook; Tips voor het juiste T-shirt voor mannen

Wanneer mogen de mouwen worden opgestroopt?

Als je een overhemd draagt met lange mouwen, hoort dat eigenlijk niet. Maar er zijn toch een aantal uitzonderingen. Volgens het Etiquettebureau is het dragen van een shirt met korte mouwen op kantoor not done. Bij een warme dag is het daarom belangrijk te kijken naar de setting van de bedrijfscultuur. Als deze niet toestaat op de mouwen op te rollen, dan helaas niet. Heerst er een relaxte sfeer op kantoor, dan is het oprollen van de mouwen geen probleem. Het oprollen van de mouwen kan natuurlijk er ook voor zorgen dat je een proactief bent en van aanpakken houdt.

Syda Productions / Shutterstock

Hoe zie jij het liefst dat een overhemd gedragen wordt?
In of uit de broek?

Foto’s; Syda Productions / Shutterstock

Samenwerking

Spread the love

34 reacties op Hoe draag je een overhemd op de juiste manier?

  1. Goede vraag… Ligt aan de man, de gelegenheid en het overhemd. Op een feestje kan uit de broek – mits de man getraind is. Anders altijd in de broek denk ik, staat netter en kleedt meer af.

  2. Toevallig heeft mijn man net een nieuw overhemd in huis gekregen, hij draagt ze niet zo vaak. Afhankelijk van de gelegenheid draagt hij het shirt vaak boven de broek voor een wat meer casual look.

  3. Het ligt aan de situatie. Informeel, dan mag het best open en uit de broek wat mij betreft (als er een shirt onder zit dan natuurlijk).

  4. Ik vind dat de overhemd in de broek het mooist, het staat altijd netjes of het moet zomer zijn met een korte broek dan lijkt het helemaal niet en moet de blouse er overheen.

  5. oh leuke weetjes en tja, ik denk zo tijdens een vrijdagmiddagborrel half uit de broek en jeans met colbert en toffe schoenen. Tijdens een zakelijke meeting in de broek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.