Negenmaandenbeurs

Negenmaandenbeurs Mama Bloggers Tour – deel 1

De Negenmaandenbeurs is gisteren weer van start, dus dat betekent dat veel bedrijven zich van hun beste kant laten zien, de leukste aanbiedingen hebben en je vertellen over hun nieuwste producten. Natuurlijk is dat voor een mamablogger een grote bron van inspiratie om over te schrijven. Daarom organiseerde Linda (Mamaliefde) en Mirjam (MeervanMir) een speciale Negenmaandbeurs Mamabloggers Tour. Een dag lang namen zij ons mee langs veel verschillende stands. Ik mocht mee en ik zal je vertellen wat we allemaal gezien en gehoord hebben. Ga er maar even voor zitten, want het programma was bomvol. We hebben zelfs zoveel standhouders bezocht, dan ik morgen een deel 2 zal publiceren.

Negenmaandenbeurs

De Negenmaandbeurs Mamabloggers Tour begon al heel vroeg, nog voordat de beurs officieel van start ging. Het grote voordeel was dat iedereen voor de drukte uit was en dus mooi op tijd al aanwezig kon zijn. In totaal waren er 17 Mamabloggers die meededen aan de tour. Een flink aantal kende ik al wel, maar sommige ook alleen van nu blog. Iedereen had veel frisse moed en was voorzien van een koffer of trolley, want er waren ons ook goodiebags beloofd. Het programma was bomvol, dus geen tijd te verliezen

HEMA

We begonnen de dag bij de HEMA en werden daar verwelkomt met koffie en heerlijke HEMA taart. Tegenwoordig hebben ze ook Red Velvet cake. Deze had ik al wel in de winkel gezien, maar nog niet geproefd. Hij was heerlijk, dus echt een aanrader.

HEMA staat dit jaar voor de eerste keer op Negenmaandenbeurs. Lieke van Lexmond, zwanger van haar 2 kindje en uitgerekend over 5 weken vertelde ons haar ervaringen met de HEMA rompers. Dat was natuurlijk niet zo maar, want de HEMA heeft namelijk nieuwe rompers; bamboe rompers. Super fijn natuurlijk want bamboe reguleert goed de warmte in winter en zomer, de stof is antibacterieel en ook belangrijk goed voor het milieu. Bamboe is een van de snelst groeiende planten en heeft maar weinig water nodig en geen pesticiden.

 

Maar het mooiste moet nog komen. Deze rompers zijn in maat verstelbaar door de 2 rijen drukkers onderaan. Zo kun je langer doen met je rompers en gaan ze 2 maten mee. Deze nieuwe rompers zijn er in de maten 50-68. Speciaal voor de beurs kun je een rompertje laten bedrukken met de naam van de nieuwe baby voor €10. Ook is er een limited edition setje, bestaande uit een overslag romper + broekje + muts €10 ipv €15

 
Een ander nieuwtje was de Meer HEMA kaart. Een klantenkaart van de HEMA zowel als App en als echt pasje verkrijgbaar. Hiermee kun je punten sparen (1 uitgegeven euro is 1 punt) en daarmee extra korting krijgen bij de HEMA en een gratis tompouce op verjaardag. Als je de pas op de beurs aanvraagt krijg je niet alleen 100 startpunten (in plaats van 25), maar ook nog een leuk baby mutsje.

Hema is te vinden in Hal 11 stand 312

BabyBeGood

Na de HEMA werden we verwacht bij de stand van BabyBeGood mini workshop swaddles verven met BORO*MINI. Op een mooi gedekte tafel stonden allemaal bordje met potjes verf van natuurlijke materialen. Hier mochten we allemaal een eigen monddoekje verven. Maar eerst werd er nog even geproost op het begin van de Negenmaandenbeurs met (alcoholvrije) Hugo Faber en heerlijke macarons gemaakt van viooltjes.

Ga zeker een kijkje nemen, want gedurende de Negenmaandenbeurs zijn er veel verschillende workshops te volgen.

BabyBeGood is te vinden in Hal 8 stand PB18/PB16

Opening met Jim Bakkum & groep vaders en baby’s

Toen was het tijd voor de officiële opening. Jim Bakkum deed dit samen met een heleboel papa’s en hun kindje in de draagzak. Het als de YouTube hit, hadden ze een leuke openingsdans ingestudeerd.

Daarmee was de Negenmaandenbeurs geopend en stroomde de (aanstaande) mama’s, papa’s, grootouders en andere belangstellende de beurs binnen.

Maxi-Cosi

Wij werden verwacht bij Maxi -Cosi, waar we uitleg kregen over veilig reizen met je kindje in auto. Hun nieuwe autostoeltjes lijn heet i-Size. Met deze stoeltjes kun je je kinderen tot wel 4 jaar achterste voren vervoeren. Voor onze begrippen is dat erg lang, maar we hoorde dat ze in Scandinavië dit zelfs doen tot 6 jaar. Onze vraag was natuurlijk waar de kinderen hun benen laten, maar blijkbaar gaan kinderen in een kleermakers of kikkerzit zitten en is het geen enkel probleem. Wist je ook dat er een nieuwe wet aankomt waarin de Nieuwe wet geen verhoogde zitjes voor oudere kinderen verboden gaat worden? Daarom maakt Maxi Cosi ze ook niet meer. Het zal dan verplicht worden om je kindje tot 125 cm in een kleuterstoel te vervoeren

Naast autostoeltjes kennen we Maxi Cosi natuurlijk ook van de kinderwagens. Ook daar kregen we een uitleg over. Vergeet ook niet om bij de stand even mee te doen aan de kennisquiz. Wie weet wie jij wel een autostoeltje naar keuze. Sowieso krijg je een Baby On Board bordje.

Maxi-Cosi is te vinden in hal 8 stand 232

Quinny

In de stand naast Maxi Cosi vind je Quinny. Niet heel verwonderlijk, want zij hebben natuurlijk al jaren een goede samenwerking. Quinny staat dit jaar op de Negenmaandenbeurs met de nieuwe Quinny Zapp X. Zelf heb ik altijd de Quinny Zapp gehad, omdat deze heel klein in te vouwen is en daardoor precies onderin mijn bakfiets paste en de Maxi Cosi er weer boven op. Van de Quinny Zapp Xtra was ik wat minder weg, omdat het frame van de zitting niet in te klappen was. Gelukkig hebben ze dit nu opgelost bij de Quinny Zapp X! En ook komen deze kinderwagens in super mooie nieuwe kleuren en helemaal zelf samen te stellen.

 

Quinny is te vinden in Hal 8 stand 234

Baby Innovation Award Plein

Op weg naar onze volgende afspraak kwamen we langs het Baby Innovation Award Plein. Daar werden op dat moment de Awards uitgereikt. Terwijl de groep alvast door liep, bleef ik toch even kijken. Zelf zat ik namelijk in de Mama Jury voor deze Awards, dus ik was erg benieuwd naar de uitslag. En de winnaar van de Mama Jury Dag is geworden…. Witlof for Kids met hun Tuck-Inn Beddengoed! Terechte winnaar en van harte gefeliciteerd!
Stop ook zeker even bij het Baby Innovation Award Plein om te zien welke andere producten genomineerd waren en welke er gewonnen hebben. Maar waar je zeker even aan mee moet doen is het Babystuf’s NK Speenspugen.

Baby Innovation Award Plein is te vinden in Hal 9

Peuter Plein

In Hal 11 vind je onder andere het Peuterplein. De plek om even naar toe te gaan als je je peuter meegenomen hebt naar de Negenmaandenbeurs. Wij brachten daar een bezoekje aan het Nijntje Beweegplein (stand 211) Nijntje is namelijk een samenwerking aangegaan met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Kinderen in de leeftijd 2 t/m 6 jaar kunnen 2 Nijntje beweegdiploma’s halen door mee te doen aan deze bewegingslessen, gegeven in het hele land bij kinderdagverblijven, scholen en BSO’s. Voor kinderen in deze leeftijd is bewegen heel belangrijk in hun motorische ontwikkeling. Het zorgt bijvoorbeeld voor dat ze op een latere leeftijd beter stil kunnen zitten. Maar ook bereid het ze alvast goed voor, voor het kiezen van een sport op latere leeftijd.

Nijntje Beweegplein is te vinden in Hal 11 stand 211

Kikker

Kikker is ook aanwezig op het Peuterplein. Leuk is dat ze deze keer niet alleen met de bekende boekjes en spelletjes op de beurs staan, maar ook met producten voor je interieur. Het merk KEK Amsterdam heeft namelijk in hun behangcollectie ook een aantal behangen opgenomen met de tekeningen van Max Velthuijs. Heel erg leuk voor in de kinderkamer.
Een ander nieuwtje is de samenwerking met StoryTiles. Dit zijn hand geschilderde tegeltjes, die in eerste instantie lijken op oude Delfs blauwe tegeltjes. Maar als je goed kijkt zie je opeens dat Kikker ook op het plaatjes staat. Niet heel goedkoop, deze tegeltjes, maar wel een leuke eye-catcher in je interieur.

Nog een nieuwtje was dat alle prentenboeken van Kikker t/m mei in de boekhandels verkrijgbaar zijn voor €10 ook in de boekenhandel.Normaal zijn er in maart de Kikker-10-daagse, maar dit jaar pakken ze het groter aan en duurt de actie 3 maanden.

Kikker is te vinden in Hal 11 stand 217 

Beurstas

Natuurlijk kun je niet de beurs over zonder een beurstas. Dit jaar staat Jokie en Jet van de Efteling op de tas en hij is verkrijgbaar voor €5. Het mooie is dat je via Scoupy App €2 terug gestort krijgen op je bankrekening. Dit kan ook voor de Huishoudbeurs. We kregen allemaal de keuze welke tas we zouden willen en ik koos voor de Huishoudbeurstas, en dit zit er allemaal in

Huishoudbeurs tas 2017

De Negenmaandenbeurs tas in onder andere verkrijgbaar in hal 11 stand 102

Woezel en Pip bij de Jumbo

Andere leuke stands op het Peuter Plein zijn de verschillende boekenstand, die van Fien en Teun en niet te missen Woezel en Pip. Op meerdere momenten van de dag worden daar ook voorstellingen gegeven en leuke workshops. In de stand daarnaast staat de Jumbo met een leuk nieuwtje. Zij gaan namelijk de komende tijd allerlei gezonde producten in hun assortiment opnemen met daarop Woezel en Pip. Zo zag ik zakken met appels en peertjes, mini kaasjes, smeerkaas en soepstengels

  

UMusthave

Na een korte pauze om even op adem te komen, gingen we langs bij een aantal webshops in hal UMusthave was de eerste webshop in onze tour. In deze webshop vind je gepersonaliseerde kleding, mooie sieraden en leuke hebbedingen. Zoals deze kraskaarten om een persoonlijke boodschap over te brengen. Bijvoorbeeld om je ouders te vertellen dat zo opa en oma worden.

 

UMusthave is te vinden in hal 11 ws 2 

Draagkracht Utrecht

Bij de buren werden we verwacht door Drachtkracht Utrecht, een participatie winkel, gevestigd in Utrecht. Hier vind je 45 ondernemers in 1 baby concept store. Zo vind je er onder andere draagdoeken & speelgoed. Natuurlijk waren ze er niet allemaal aanwezig.Wel aanwezig was de BillenBoetiek er en gaf ons en kort uitleg over zijn wasbare luiers.Negenmaandenbeurs - Draagkracht

Draagkracht Utrecht is te vinden in hal 11 ws1

Wood Yubi

Op de hoek troffen we Patricia van Wood Yubi. Zij maakt onder andere houten geboortekaartjes. Wat een leuk en origineel concept. Ze is begonnen met haar eigen geboortekaartje en is nu een heel bedrijf. Naast geboortekaartjes maakt ze ook slingers en wanddecoraties. Heel lief had ze voor ons allemaal een doosje met daar in een voorbeeld geboortekaartje, een I ♥ 2 Blogsleutel hanger en een persoonlijke I ♥ 2 Blog speldje met voor ons allemaal de naam van onze blog erop. Heel lief!

 Negenmaandenbeurs - Wood Yubi

Tot hier mijn verslag van vandaag. Morgen zal ik je over de rest van onze Mamabloggerstour over de Negenmaandenbeurs vertellen. Nu moet ik nodig naar bed, want het was toch wel een vermoeiende en lange dag. Dus wordt vervolgd…

Deel 2 staat nu ook online, lees hier verder
Lees ook Tips & Tricks om je goed voor te bereiden op de Huishoudbeurs

De blogs en vlogs van de andere Mamabloggers zijn hier te vinden

Van welk merk zou je graag een review lezen op Mama’s Liefste

Samenwerking

Spread the love

8 thoughts on “Negenmaandenbeurs Mama Bloggers Tour – deel 1

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.