Loederm

Ik beken… | De ‘loedermoeder’ tag

Een nieuwe maand en een nieuwe blog rubriek, Ik dacht misschien vinden jullie het leuk om me wat beter te leren kennen. Daarom zal ik de komende donderdag een bekentenis doen. En wat beter dan te beginnen met de alom beroemde Loedermoeder Tag van Manon en Bibian. Veel mamabloggers zijn me al voor gegaan, maar ik denk dat we ons allemaal wel af en toe een Loedermoeder voelen. Vandaag lees je dus mijn bekentenissen rondom het moederschap.

Loederm1. Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Toen ik voor het eerst de Loedermoeder Tag voorbij zag komen, moest ik al heel hard lachen om deze vraag. Blijkbaar ben ik toch niet de enige die vaak het uiterste van een luier vraagt. Ik ben IMG_9852[1]niet zo goed op dingen op de klokt te doen en ga vaak mee met de flow. Dat heeft dus wel geresulteerd in heel wat ‘ongelukjes’, ook met luier om. Daarbij is het ook zo dat Kleine Zus al heel snel ’s nachts vaak droog blijft, maar dan rond 9.00-9.30 opeens een hele grote plas heeft. Tegen die tijd was ik al vaak weer op pad en dacht helemaal niet meer aan een schone luier….
Nu zijn we druk bezig met de zindelijkheidstraining. Hiervan had ik eigenlijk gedacht (en gehoopt) dat die knop vanzelf wel om zou gaan. Helaas is dat nog steeds niet gebeurt en hebben we nog 4 weken totdat ze naar school gaat… wish me luck

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Vroeger, voor de kinderen, deden we dat eigenlijk nooit. Nu met kinderen is dat wel een stuk verbeterd en eten we eigenlijk altijd wel aan tafel. Behalve als papa niet thuis eet, dan mogen we met z’n drietjes op de bank eten.
Dit geldt overigens alleen voor de warme maaltijd. Broodmaaltijden eten we nooit aan tafel en altijd op de bank. Lang leve de kruimeldief!

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Oohh nu moet ik echt met de billen bloot… We hebben hier eigenlijk geen regels voor. Wel proberen we nu er voor te zorgen dat hij ’s ochtends pas aan gaat als iedereen aangekleed is, tassen klaar zijn en ontbijt genuttigd wordt. Dit om de ochtendstress tot het minimum te beperken.
Na school stuur ik ze nu in de zomer zoveel mogelijk naar buiten, maar halverwege de middag vind ik ze dan toch weer op de bank achter een schermpje… De enige uitzondering die ik daarvoor maak is, als ze met educatieve apps spelen. Ik twijfel nog erg over een Squla abonnement en daar zouden ze van mij wel heel wat uurtjes achter mogen doorbrengen.
Buiten de deur is mijn telefoon wel ideaal. Zeker als ik gezellig koffie ga drinken met vriendinnen hebben beide meiden ze zich zelf zo prima zoet gehouden 😉
De komst van Pokemon veroorzaakt nu alleen wel dat ik mijn telefoon nu nog vaker moet afstaan…

IMG_0539 IMG_0550 IMG_0538

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Mijn beide meiden slapen in hun eigen bed. Kleine Zus wil niet eens bij ons in bed. Zelfs als ze ziek is, wil ze liever op haar eigen bedje liggen (of op de bank) Grote Zus heeft wel een lange tijd bij ons in bed geleden (voor de geboorte van haar zus). Zeker als baby deed ik daar ook niet te moeilijk over. Ik vond het belangrijker dat ik zelf ook wat slaap kreeg in de nacht, dan er op staan dat ze in haar eigen bed moest slapen. Als ze piepte of huilde nam ik haar in bed. Nu wordt ze bij na acht en is het allemaal goed gekomen en kan ik me niet eens meer herinneren wanneer zij voor het laatst bij ons in bed heeft geslapen.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

2F2A530C00000578-3350739-image-a-3_1449570932815

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Gelukkig is het nu zomer en hoeven er even geen sokken aan. Ik gooi na het wassen de sokken in een grote bak en zoek ’s ochtends daar dan weer 2 dezelfde sokken uit. Eens per jaar zoek ik ze allemaal uit en alles wat dan overblijft gooi ik weg.

feet-933087_1920

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Ik ken echt een enkele moeder die dat niet doet. Het voornemen is natuurlijk altijd om daar niet aan te beginnen, maar je ontkomt er toch niet aan. Er zijn altijd momenten waarop je graag zou willen dat je kind een beetje medewerking zou verlenen en net eens doet wat jij in gedachten had. De beloofde van een snoepje of ijsje is dan snel gemaakt. Vaak een slip-off-the-tongue en werkt ook niet. Zeker Kleine Zus is daar niet gevoelig voor. Nee = Nee en ze laat zich dan echt niet overhalen. En ik kan het niet laten om het toch steeds weer te proberen.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Na de verhuizing had ik beterschap voorgenomen, maar uiteindelijk zijn sommige laadjes gewoon meeverhuisd, zonder eerst uit te mesten. Ik probeer wel een beetje te sorteren. Veel laadjes en kastjes hebben wel een thema. Zo kan ik gelukkig toch vaak nog wel wat terug vinden als ik het nodig heb en lijk ik heel georganiseerd 😉

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Voor deze vraag schaam ik me wel een beetje. Als diëtist weet ik hoe belangrijk deze vitamine is. Ik denk dat beide meiden tot een jaar of 2 wel de druppeltjes hebben gehad. Daarna zijn we over gegaan op multivit pillen. Deze zijn zeker in de vakantietijd regelmatig in de kast blijven staan. pill-316600_1280Daarbij heb ik deze verantwoordelijkheid ook overgedragen aan Papa’s Liefste. Hij moet zelf namelijk dagelijks zijn medicatie innemen en ik vond/vind dat hij dan ook meteen aan de vitmin pillen voor de meiden kan denken, Ik zal hem er morgen nog maar eens helpen herinneren…
Vit D krijg je ook binnen via de zon natuurlijk. Ik smeer de meiden daarom ook niet meteen en elke dag in. Zo krijgen ze toch nog wel een dosis Vit D elke dag binnen

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.

  1. Ik kleed mijn kinderen elke avond alvast aan voor de volgende dag. (hierover volgende week meer in mijn Ik beken rubriek)
  2. LoedermoederIk speel niet echt met mijn meiden. Ik wil ze wel (even) helpen met puzzelen, knutselen of spelletjes, maar ik kruip niet mee over de grond of doe niet mee met hun barbiespel of verkleedsessie.
  3. In de speeltuin wacht ik net zo lang tot er een andere moeder langs komt om mijn kinderen te duwen op de schommel. Het duwen van een schommel vind ik een van de meest geestdodende activiteiten die ik me maar kan verzinnen.
Spread the love

4 thoughts on “Ik beken… | De ‘loedermoeder’ tag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.