Kerstmis

TAG | Kerstmis – niet echt mijn ding

Terwijl de rest van de wereld na geniet van kerstdag, hebben wij in Nederland altijd nog een bonus kerstdag, 2e kerstdag. Voor veel families een uitkomst. Geen geruzie bij welke kant van de familie kerst gevierd zal worden dit jaar. Wij hebben daar gelukkig geen last van en vieren dit jaar 2 dagen kerst in onze pyjama. Maar om de kerstsfeer er nog wel in te houden, vulde ik de Kerst TAG van Miriam van MeervanMir in en vertel ik je wat meer over waarom Kerstmis niet zo mijn ding is.

KerstmisDe Kerstboom

Voor mij hoeft het allemaal niet zo, ik vind het maar een gedoe om dat ding op te tuigen, een huis vol naalden te hebben en dan ook weer te moeten aftuigen. Maar daar denkt Papa’s Liefste anders over, dus hij is de verantwoordelijke hiervoor. De afgelopen jaren was ik zelfs de dag van optuigen niet eens thuis. Vanuit de personeelsvereniging is er begin december een dagje naar een kerstmarkt. Dat vind ik dan weer wel leuk, en ontwijk zo mooi de optuig ceremonie.

Helaas was mijn collega ziek dit jaar en zodoende was ik er wel. Maar van optuigen kwam uiteindelijk niets, want we konden de standaard voor de kerstboom niet vinden. Hierdoor kon de boom pas na het weekend worden opgetuigd. En toen zat Papa’s Liefste natuurlijk op werk. Gelukkig zijn de meiden nu wat ouder en vinden het ook leuk om de boom te versieren en heb ik ze dus aan het werk gezet.

Wel of niet buitenverlichting?

We woonden hiervoor in een volksbuurt waar speciale wandelroutes werden georganiseerd om langs alle verlichte huizen te lopen. In onze nieuwe wijk zijn er duidelijk minder lichtjes aan de muren buiten te vinden. Toch hebben we wel het plan om wat buiten verlichting op te hangen. We wonen in een hoekhuis, aan een doorgaande weg. Een beetje buitenverlichting zou dus wel leuk zijn. In denk alleen dat het pas volgend jaar zal gaan worden, want alle lampjes zitten nog steeds in de doos en staan.

Kerstcadeau’s

Wij vieren uitgebreid Sinterklaas. De meiden zijn dus eigenlijk wel genoeg verwend. Maar omdat dit jaar het verzoek was om wat minder cadeau’s in de zak te doen, hadden we dit jaar toch wat onder de boom. De meiden konden vanochtend dan ook niet wachten om ze te mogen uitpakken.

Kerstlekkernij

Kerst en lekker eten zijn inerrant aan elkaar verbonden. Maar meestal is het toch de gezelligheid die erbij hoort, waar ik het meeste van hou. Het maakt me dus eigenlijk niet zo heel erg uit wat we eten, maar meer het gezelschap met wie we eten. Ook is er niet echt een kerstlekkerij waar ik het hele jaar naar uit kijk (zoals gevulde speculaas bij Sinterklaas) Maar waar ik erg van hou in deze koude en donkere dagen is Gluhwein. Niet echt typisch kerst, maar hoort wel bij de winter.

Kerstnummer

Het lijkt ook elk jaar alsof ze weer eerder de kerstnummers draaien op de radio. Sinterklaas is het land nog niet uit of Mariah Carey klinkt alweer uit de speakers. Maar als ik dan een kerstnummer moet kiezen waar ik wel warm van binnen van wordt is het We all stand together van Paul McCartney. Al was het alleen om dat ik als kind de clip al geweldig vond.

Kerstfilm

Het liefste kijken we de hele dag films met kerst, lekker in pyjama. Meestal zijn er wel een paar films die elk jaar terug komen, zoals The Grinch en Home Alone (liefst alle 10). Voor die laatste serie probeer ik wel de kamer te verlaten. Bij de Kerstmis TAG van MetMirjam las ik dat zij koos voor de film van Zwelgje (Als je begrijpt wat ik bedoel) Die zou ik graag dit jaar willen zien. Als dochter van een hele grote Bommelfan was dat de eerste film die ik in de bioscoop zag. Daarna hadden we hem thuis ook op video en hebben we hem heel vaak gekeken. Helaas staat hij niet op Netfilx, maar op YouTube heb ik hem al wel gevonden.

  

Kerstboek

Mijn favourite kerstboek is het kerstverhaal opgetekend door Dick Bruna. Als kind werd ik daar veel uit voorgelezen. We moeten het boek dus ergens hebben, maar ik denk dat het ergens bij mijn vader in een doos zit. Wel heb ik de kerststal gekocht, dat bij dit boek hoort. Elk jaar sta ik met het boek in mijn handen in de boekwinkel, maar twijfel ik toch weer of ik het niet vorig jaar al gekocht heb… Dit jaar ga ik hem toch maar eens bestellen bij Bol.com. Ze hebben daar ook de kerststal te koop.

 

Ik ben erg benieuwd naar jullie kerst favorieten!

Uitgelichte foto; Shutterstock.com

Spread the love

3 thoughts on “TAG | Kerstmis – niet echt mijn ding

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.